Me Me Me Me

6 February 2014

Wedding photos - Nikola and me











Ah, vencanje :) Kad se samo setim tog dana kako je proleteo, moj muz i ja nasmejani, sludjeni, nasi dragi ljudi, plesanje, novi momenti i ostalo. Ja nisam bila tip za svadbe, uvek sam zamisljala da cemo otici negde, neki Pariz, nesto slicno i tako ozvaniciti nasu vezu, ali ipak smo se odlucili za okupljanje, pre svega i zbog nasih roditelja i prijatelja koji su zarko zeleli da se okupe i sa nama proslave taj dan, a na kraju krajeva i mi smo zeleli to isto da uradimo sa njima. 
Planiranje svadbe je stresan, ali i lep zadatak, bez obzira koliko velika tj. mala svadba bila. Ja sam na sebe preuzela veci deo stvari, ali to je vise da bi bilo po mom. Da, ta sam :) Najveci problem za resavanje je, bar meni bio, naci pravi restoran. Posle bezbroj pregledanih prostora, naisla sam na Smokvicu u Airport City-ju i odmah sam znala da je to to. Nismo ni razgledali ostale restorane, vec smo odmah tamo zakazali i to je bilo to i ispostavilo se kao sjajno resenje. Drugi problem je svakako raspored sedenja. Jao, tu smo imali premestanja, izmestanja, prepravljanja 20 puta, ali smo na kraju nasli pravu semu sedenja. 

Vencanica. Ono sto sam odmah znala je da zelim da sijem haljinu po svojoj meri i u pocetku je mama bila zaduzena za taj zadatak jer odlicno sije. Vodile smo se negde nekim Chanel-ovim modelima iz 2009. ali najveci problem je bio pronaci pravi materijal. Prosto nismo mogle da nadjemo neki maaalo drugaciji materijal od onoga sto svakodnevno vidjamo. Ne znam, ili ja nisam dovoljno trazila. U svakom slucaju, posle dugog traganja, mama je nasla Pedju Nerica, naseg dizajnera koji pravi divne haljine, te je izbor pao na njega. Ja ja sam jako bila zadovoljna kako je sve to ispalo. Mama je napravila ukras za kosu i ogrtac koji je iskombinovala od belog vunenog dzempera i sala i to je ispalo stvarno preslatko i originalno. 

Posle toga dolaze sladje stvari, kao sto je biranje cveca, dekoracije, menija i slicno. Tijana, moja druga Krishka je pravila ove ukrase od papira koji se vide na poslednjoj slici kao i ukrase za plafon. Smokvica je jako interesantna sa svojim modern/industrial izgledom, te su ti papiri savrseno legli unutar restorana. 

Nikola i ja smo vec 10 godina zajedno i ziveli smo zajedno pre toga, tako da je ovo bilo samo zvanicno obelezavanje nase veze, ali ipak moram da priznam, ma koliko sam bila cesto ironicna po pitanju svadbi, sprdala se i slicno, ne moze a da vas ne uzbudi cela ta ceremonija. Nama je zaista bilo divno i pre svega opusteno, a stvarno su tome najvise doprinele nase prodice i prijatelji koji su nas prakticno "nosili" kroz svadbu smehom i pozitivnom atmosferom. Nama je ceo taj dan prosao kao tren. Toliko da smo posle restorana, nas par otisli do grada na pivo, cisto da sednemo i popricamo malo :) 

Ovde mozete videti par slika i njih je snimio Dusan Milenkovic, modni fotograf i moj jako dobar drugar. Dugo sam uopste razmisljala da li da stavljam slike online, jer na primer na fejsu ih nismo kacili, ali evo, mislim da je moj blog pogodan za par njih. Pisala bih jos puno, ali nadam se da sam vam prenela bar malo svadbene atmosfere. Sad nam predstoji novi zadatak, a to je uredjivanje naseg stana, inc po inc, kako bi napravili nas savrsen dom :)

.......................................................................................................................................

Ah, the wedding. When I remember that day I see my husband and me laughing, crazy moments, our dear family and friends, new moments... As long as I can remember, I didn't want to organize a wedding party. I was thinking more about some romantic trip to Paris, or something like that, where we would take an oath, but in the end, we decided to do it, mostly because our family and friends wanted to spend that day with us. And we did no wrong. 
Planing a wedding can be really stressful, but it's also a nice thing to do, no matter how big party you wanna throw. I did most of the things, but it was mostly because I wanted things to be like I imagined it :) Yes, Im a little monster, I know. The biggest problem, at least for me, is to find perfect place for your big day. After a long search, we found cute little restaurant with beautiful terrace, called Smokvica (Little Fig), Belgrade. The other thing that definitely made us crazy is sitting scheme. We rearranged it a hundred times and I guess in the end we did it nicely. 

Wedding dress. Another big thing for a girl. At first, my mom was suppose to make me a dress, because she sew perfectly, but we couldn't find material. I wanted to make it a little bit funky, or something like that so it was a really hard to even start planing a model. I really like that Chanel 2009 collection of dresses, you can not tell which one is more perfect then the other, so I wanted at least a similar model. In the end, we found our fashion designer Pedja Neric, so he made a beautiful dress for me, I really like it. Mom made my hair decoration.

After that, everything was much easier. There's things like flowers, decoration, menu and stuff, which is less stressful then the other things. The window and ceiling decoration were made by Tijana, Krishka, love them. 

Nikola and I are together for ten years and it was a nice way to formalize our relationship (is this the right word, formalize?!). It was a fun and beautiful day and I want to thank all our family and friends for making it a wonderful day to remember. Now we are on a new task, decorate our apartment inch by inch and make that place our perfect love nest.

5 comments:

  1. Cestitam Barbara!
    Evo slucajno sam naletela na tvoj blog :) Slike sa vencanja su prelepe..I generalno blog je odlican. Pozdrav!

    ReplyDelete

Hello. I love reading your comments. Please write me on Serbian or English. Welcome and enjoy.

._.