Me Me Me Me

15 May 2014

Movie and TV time

Nymphomaniac odlican! Ja volim Larsa, tako da sve sto izbaci iz svoje filmske kuhinje meni apsolutno prija. Pritom Charlotte Gainsbourg je predivna kako god okrenete.
Dok sam bila u Zagrebu, na repertoaru Kino Europe sam videla plakat filma Les garçons et Guillaume, à table! i kako nisam imala prilike da ga gledam u bioskopu, brze bolje sam ga odgledala kod kuce. I jako mi se svideo. Sjajna gluma i par scena koje su me do suza nasmejele. 
Blue Jasmine. Poslednjih par filmova -a su mi bili prilicno slabi, mada ne mogu da kazem da nisam uzivala, ali ovaj, ako izuzmemo sjajnu , je prilicno dosadan i slab. 
What Maisie Knew mi se nije svideo. 

Pored filmova, ja sam veliki manijak za serije. Ne zna im se broj ;) Ovog puta izdvajam dve sjajne serije, Good Wife i Fargo. Good wife je trenutno pred kraj pete sezone i trenutno je jedna od serija kojima se najvise radujem kad dodje nedelja kad izlaze. Fargo je nova serija, u toku je prva sezona. Inspirisana je filmom brace Coen i ima dobru glumacku ekipu. Kad kazem dobru glumacku ekipu, prvenstveno mislim na omiljenog mi Martin Freeman-a. Serija odise nekom cudnom crno humornom atmosferom i cesto me zbunjuju odredjene situacije, ali valjda joj to i daje car. 

...................................................................................................................................................................................

I really enjoyed Nymphomaniac. I really love Lars von Trier and Charlotte Gainsbourg, so anything those two make suits my taste. 
Les garçons et Guillaume, à table! was very sweet and funny movie. Main character was very funny and good.
Blue Jasmine without  would be total disaster. She was excellent, but the rest of the movie was boring and without solid story elements.
What Maisie Knew was also not so good. 

Beside movies, I really enjoy TV series. I don't how many of them I currently watch, but for now, I will mention these two, Good Wife and Fargo. Good Wife is currently on season 5 and I can say that this is one of my favorite TV shows at the moment. Fargo is new show, inspired by Fargo movie by Coen brothers. It has some strange dark humor atmosphere and sometimes I'm quite confused about some character's reactions, but I guess that makes it good.  


No comments:

Post a Comment

Hello. I love reading your comments. Please write me on Serbian or English. Welcome and enjoy.

._.